Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "D-dagen" by Antony Beevor ~ eBook PDF Kindle ePub Free

D-dagen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: D-dagen
  • Author : Antony Beevor
  • Release Date : January 22, 2012
  • Genre: Nonfiction,Books,History,Military,
  • Pages : * pages
  • Size : 47083 KB

Description

»Antony Beevor Ă€r en samtida Tolstoy.» Dagens Nyheter
»...kort och gott ett mĂ€sterverk.» Arvika Nyheter
Antony Beevor Àr tillbaka med ett nytt storverk om andra vÀrldskriget efter succéerna Stalingrad och Berlin. I D-dagen: Slaget om Normandie ger han en helt ny bild av tidernas mest omfattande militÀroperation med hjÀlp av ett gigantiskt forskningsmaterial. Det rör sig om tusentals sidor ur ett trettiotal arkiv frÄn ett halvt dussin lÀnder. En del av kÀllmaterialet Àr helt nytt; dagböcker och redogörelser som familjer har donerat till olika arkiv.
I gryningen den 6 juni 1944 svepte en jĂ€ttearmada av fartyg och fallskĂ€rmssoldater över Engelska kanalen och 175 000 man frĂ„n de allierade lĂ€nderna steg i land lĂ€ngs Normandies kust. Den största militĂ€ra operationen genom tiderna hade börjat. Inte ens Stalin kunde lĂ„ta bli att imponeras av det som kom att kallas D-dagen. »Under hela kriget har det aldrig tidigare genomförts ett sĂ„dant krigsföretag» skrev han till Churchill.
D-dagen har behandlats i Ätskilliga böcker, filmer och TV-serier och Àr en av de mest kÀnda operationerna frÄn andra vÀrldskriget. Men inget som skrivits tidigare bygger pÄ ett sÄ omfattande forskningsarbete som i denna bok: utifrÄn tidigare förbisedda eller bortglömda kÀllor visar han hur brittiska, kanadensiska och amerikanska styrkor blev indragna i stridigheter lika brutala som grymheterna pÄ östfronten. HÀndelseförloppet beskrivs ur bÄde tyskarnas och de allierades perspektiv, frÄn landstigningen den 6 juni till befrielsen av Paris 1944. Med samma gripande och mÄlande stil som i böckerna Stalingrad och Berlin Slutstriden 1945 skildras krigets brutala verklighet.


Ebook Download "D-dagen" PDF ePub Kindle